Racitura de porc

de mirela0911 in Porc, 7 Ian 2017 | 6797 vizualizari

 

Am vazut multe feluri de racituri, cu legume in ea, insa fiecare are stilul lui de a prepara racitura. Aceasta reteta, noi o preparam de multa vreme si asa ne place noua. Mie personal, imi place sa fie curata ca lacrima, fara pic de grasime! :D 
Si e asa de buna cu un colt de paine de casa! :X

 

INGREDIENTE

  • 2 jumatati cap de porc neafumat
  • 1 kg pulpa de porc
  • 5 buc picioare porc (adidasi :)) )
  • 600 g soric
  • 2 cepe mari
  • sare dupa gust
  • 1 capatana mare usturoi (sau dupa gust)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura de porc:

Se spala bine bucatile de carne, cap, picioare apoi se asaza intr-o oala de inox inalta si se toarna apa, cat sa treaca peste ele de 2-3 degete. Se curata ceapa si se pun intregi in oala si 1 lg sare. Se pune pe foc iute pana cand incepe sa clocoteasca, dupa care se face focul mic si se lasa sa fiarba domol timp de 4-5 ore. Pe la jumatatea timpului de fierbere, se mai adauga sare dupa gust. Din cand in cand, se scoate pe o farfurie putina zeama si se lasa la racit. Daca se incheaga, este gata. 

Se stinge focul, se scot bucatile de carne, iar grasimea ramasa se aduna cu ajutorul unui polonic, apoi se pune usturoiul pisat si se mai completeaza cu sare daca este nevoie. Se lasa timp de vreo 10 minute sa se intrepatrunda aromele, apoi se strecoara printr-o sita foarte fina. Daca mai ramane grasime deasupra, se indeparteaza cu ajutorul prosoapelor de hartie.

Se rupe carnea bucati potrivite, se asaza in boluri si se toarna zeama strecurata. Se dau la rece pentru a se inchega.

Se servesc cu boia, piper sau ceapa rosie in apa si otet, dupa preferinte.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se poate pune in boluri si picioarele, sunt carora le place sa ciuguleasca!

2

Noi le spunem adidasi la picioare sau unghii, nici nu stiu cum sa le zic mai corect! :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

silvianart 1

09.01.2017, 09:30

E mai buna a ta

mihaelar63 1

16.01.2017, 12:08

Asa imi place si mie !!!!

UrsanMihaela 1

21.12.2018, 08:34

cu boia nu am incercat sa o servesc, dar nu e timpul pierdut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc cu cartofi si galuste